Δροσιστικά cocktails (part 1):Daquiri

Είτε μόνοι (σαν το λεμόνι), είτε με παρέα, στο μπαλκόνι, στο σαλόνι, στην ταράτσα, ή στον κήπο, τώρα που οι ζέστες βρίσκονται στο αποκορύφωμά τους, είναι ευκαιρία να μάθουμε συνταγές για τα πιο δροσιστικά κοκταίηλς!!!

daiquiri

Για μερικά από αυτά, ακόμη και την ιστορία τους.

Πρώτο  και αγαπημένο, το daquiri…

Η συνταγή:

2 δόσεις ρούμι

1 δόση χυμό lime

1 κουταλάκι καστανή ζάχαρη
θρυματισμένο πάγο

Απλά ανακατεύουμε στο σέικερ και σερβίρουμε σε ποτήρι του martini.

H ιστορία:

Στα ορυχεία της Κούβας, στην περιοχή Daquiri, γύρω στα τέλη του 1800, μια ζεστή μέρα ένας από τους εργάτες,  έσταξε λίγες σταγόνες lime στο ρούμι του και πρόσθεσε και λίγη ζάχαρη για να διώξει την πίκρα. Του άρεσε τόσο το αποτέλεσμα που το έκανε συνήθεια. Το μάθαινε και σε κάθε μπαρίστα που συναντούσε στα μπαρ που πήγαινε κάθε τόσο. Μετά από καιρό κι ενώ έπινε αυτό το κοκταίηλ δικής του έμπνευσης μαζί με φίλους σε ένα ξενοδοχείο όπου διέμενε, διαπίστωσε πως δεν έχει ονομάσει το ποτό του. Σήκωσε λοιπόν το ποτήρι του ψηλά, και είπε: Ας το ονομάσουμε Daquiri !!!

DSCN3709

Από τότε, με βάση το απλό Daquiri, έχουν υπάρξει διάφορες νόστιμες παραλλαγές, όπως το frozen (όπου απλά στη βασική συνταγή προσθέτουμε μπόλικο πάγο και φρούτα εποχής στο μπλέντερ), τις συνταγές του Έρνεστ Χέμινγουει (όπου πρόσθετε εκτός από lime, χυμό από μισό γκρέιπ φρουτ και λικέρ μαρασκίνο από πάνω), το daquiri strawberry (με λικέρ φράουλας και 100 γρμ. φρέσκιες τριμμένες φράουλες  να προστίθεται στη συνταγή).

strawberry-main_Full

Eμένα πάντως το strawbbery  daquiri μου φέρνει μνήμες μαγικές, αφού  το πρωτόπια σε local bar της Τενερίφης, σε happy hour με το ποτήρι του μισού λίτρου να φιγουράρει στις φωτογραφίες που τραβούσαμε και τα αρώματα της φράουλας να ξεχειλίζουν από την εικόνα κάθε φορά που την  κοιτάω!!!

4 Replies to “Δροσιστικά cocktails (part 1):Daquiri”

  1. Το κοκτέιλ αυτό τα σπάει για το καλοκαίρι… Είναι στις πρώτες μου επιλογές μαζί με τη μαργαρίτα φράουλα!!

    Ευχαριστούμε και για τη συνταγή μιας και δεν έχω ιδέα πως να φτιάχνω κοκτέιλ! :Ρ

  2. Ερώτηση:
    Στα ελληνικά πώς προφέρεται για το παραγγείλω; Μην πω και καμιά κοτσάνα!

  3. Στα Ελληνικά προφέρεται Ντάκιρι. Αν και στο εξωτερικό το λένε και Ντάκιουρι, εδώ είναι διαδεδομένο ως ντάκιρι.

Σχολιάστε