Φαντασία στο παιδικό υπνοδωμάτιο

 

 

Τα παιδιά από την προσχολική ηλικία και μετά, έχουν αστείρευτη δημιουργικότητα μέσα τους. Αυτή τη δημιουργικότητα, δεν πρέπει με τίποτα να τους την στερούμε, πνίγοντάς την σε αδιάφορα λιτά παιδικά δωμάτια.

Με 2-3 κινήσεις, μπορείτε να μεταμορφώσετε το πιο απλό δωμάτιο, σε έμπνευση και ελευθερία για τα παιδιά σας.

cf811

  Επιλέξτε παστέλ χρώματα για τους τοίχους του δωματίου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορέσετε να επέμβετε με εντονότερα στοιχεία, χωρίς να βγει κουραστικό το αποτέλεσμα. Με φόντο μία απαλή απόχρωση, παίξτε με αυτοκόλλητα, πίνακες, αφίσες, ταπετσαρίες & ράφια σε έντονα χρώματα, όπως επίσης και με κουρτίνες, σκεπάσματα & μαξιλάρια, επίσης σε διάφορα χρώματα. Τα παιδιά έχουν άποψη από μικρή ακόμη ηλικία. Και η άποψή τους αλλάζει πολύ πολύ εύκολα. Με αυτό τον τρόπο αφήνετε το περιθώριο για αλλαγές στο χώρο χωρίς να ξοδεύετε μία περιουσία.

 6-de-atelier-fairy-tale-room_m

     Επιλέξτε έπιπλα που αλλάζουν χρήσεις όσο μεγαλώνει το παιδί.π.χ. μία αλλαξιέρα να μετατρέπεται σε σιφινιέρα, ή η πολυθρόνα που χρειάζεται για την μαμά όσο το παιδί είναι βρέφος, να γίνεται κρεβάτι για να εξυπηρετεί τον κολλητό ή την κολλητή που θα θέλει να φιλοξενίσει το παιδί σας στα σχολικά χρόνια. Αποφύγετε τα χρώματα στα έπιπλα, και προτιμήστε φυσικά ξύλα που ταιριάζουν σε όλες τις ηλικίες και σε κάθε ύφος διακόσμησης.

    2-underwater-kid-bedroom_m

cebd1           gpic8f   

            Επιτρέψτε στο παιδί σας να βγάλει τη δημιουργικότητά του, ζωγραφίζοντας σε μία μεγάλη επιφάνεια, ή να παίξει το δάσκαλο τοποθετώντας έναν μαυροπίνακα στο δωμάτιό του. Εάν ο χώρος είναι περιορισμένος, μπορείτε να βάψετε με ειδική μπογιά για μαυροπίνακες, το πίσω μέρος της πόρτας, ή ένα φύλλο της ντουλάπας αν είναι παλιά. 

 

decorating-a-room34-outer-space-kids-room_w609   

 Μπορείτε επίσης να δημιουργήσετε κάποιο αγαπημένο θέμα στο δωμάτιο του παιδιού…π.χ. τον βυθό της θάλασσας, τη ζούγκλα, το διάστημα, ένα νεραϊδοχωριό, ή ένα κάστρο, ώστε να παίζει τους ρόλους που του αρέσουν.

 

 

kid021    5-wild-west-kid-room_h460

              Αποφύγετε συγκεκριμένα πρόσωπα  από κινούμενα σχέδια ή παραμύθια (π.χ. Χιονάτη, Superman, Μπομπ Σφουγγαράκη, Barbie, κ.λ.π.) ως θέμα για το υπνοδωμάτιο, διότι έτσι δεν αφήνετε την φαντασία του παιδιού ελεύθερη, παρά την καθοδηγείτε με βάση τις περιπέτειες του εκάστοτε «ήρωα».

 

5079961

            

About Decofairy

I'm an interior designer, who likes writing, photo shooting and travelling. I'm the owner of "space interiors" (an interior design office) I like also share ideas about decoration and more, so follow me ... www.decofairy.gr
This entry was posted in Interior Design, Διακόσμηση, Ζωγραφική, Παιδικό δωμάτιο and tagged , , , , , . Bookmark the permalink.

One Response to Φαντασία στο παιδικό υπνοδωμάτιο

  1. Παράθεμα: 2010 in review: Thank you all! | Cortezzia

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s