Ηλεκτρική ενέργεια από την κίνηση των οχημάτων

Σήμερα άκουσα στο ραδιόφωνο για τη λεγόμενη πράσινη ηλεκτρική ενέργεια, παράγωγο της κίνησης των βαριών οχημάτων και της πίεσης που ασκούν, γνωστή ως kinergy.

Η ιδέα είναι των αδερφών Δημήτρη & Στέφανου Χωριανόπουλου οι οποίοι ειναι μηχανικοί. Πρόκειται για την κατασκευή ενός «χαλιού», το οποίο μετατρέπει την κίνηση των τροχών, σε ενέργεια.

Με βάση όσα είπαν σε περασμένο τεύχος του Έθνους της Κυριακής οι αδερφοί Χωριανόπουλοι, η σκέψη μοιάζει απλή  φυσική: «Για να φτάσουμε στην ιδέα, αναλογιστήκαμε τα εκατομμύρια των οχημάτων που κινούνται καθημερινά στους δρόμους όλης της γης. Καταναλώνουν τεράστια αποθέματα καύσιμων για να κινήσουν το βάρος τους, σε οριζόντια διεύθυνση. Σε κάθε εκατοστό της κίνησής τους το οδόστρωμα απορροφά την ενέργεια του βάρους του κάθε οχήματος. Αυτή η ενέργεια πηγαίνει χαμένη. ΄Ετσι λοιπόν κατασκευάσαμε ένα χαλί που εκμεταλλεύεται τη χαμένη αυτή ενέργεια, η οποία απορροφάται από ένα πλήθος υδραυλικών μικροεμβόλων μετατρέποντάς τη σε ηλεκτρική. Η μηχανή στηρίζεται στην αρχή της υδραυλικής πίεσης. Πρόκειται για βατήρες τοποθετημένους στη σειρά, οι οποίοι έχουν στο κάτω μέρος υδραυλικά έμβολα. Οταν το αυτοκίνητο περνάει από πάνω τους, οι βατήρες πιέζονται και εκλύουν ενέργεια. Η ενέργεια που εκλύεται μετατρέπεται μέσω ενός κλειστού κυκλώματος λαδιού σε ηλεκτρική»

Η Ελληνική αυτή πατέντα, είναι έτοιμη για εφαρμογή στην Οτάβα του Καναδά και σε ένα από τα λιμάνια της Νέας Υόρκης.

Επίσης, ιδανική εφαρμογή μπορούν να έχουν στα μετρό αλλά και σε διόδια ή σαμαράκια.

Κάτι ακούστηκε για εφαρμογή των «χαλιών» της Kinergy και στην Ελλάδα…Είδωμεν.

 

 

About Decofairy

I'm an interior designer, who likes writing, photo shooting and travelling. I'm the owner of "space interiors" (an interior design office) I like also share ideas about decoration and more, so follow me ... www.decofairy.gr
This entry was posted in Οικολογία, Τεχνολογία. Bookmark the permalink.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s